Facebook kaatui eilen illalla


Koko Facebook oli eilen puoli tuntia pois käytöstä. Lähetin keskustelu-viestejä vähän ennen kuin se tapahtui ja pikku hiljaa alkoi näkyä erilaisia muutoksia palvelun toiminnassa. Viestit tuplaantuivat keskustelussa ja koko uutisseinä katosi ajoittain näkyvistä. Viimeinen chat-viestini taisi olla suunnilleen tämä: ”Koko Facebook hajoaa nyt”. Lopulta näkyi vain tyhjä valkoinen sivu. Ihan kuin uppoava laiva?

Mitä jos Facebook kaatuisi kokonaan?

Arvasin kyllä, että kyseessä on väliaikainen häiriö, mutta entä jos ei olisikaan ollut? Tuntuu oudolta, että joku virtuaalinen paikka voi muodostua niin tärkeäksi osaksi elämää. Muutama ajatus tietojen katoamisesta ja kaatumisen kestosta välähti mielessä ja herätti ajatuksia Facebookin tarkoituksesta omassa elämässä.

Facebook vastaa ihmisen perustarpeisiin, kuten tarpeeseen kuulua johonkin yhteisöön ja olla yhteydessä toisten ihmisten kanssa. Jos minulla ei olisi Facebook-tiliä, en tietäisi tuntemieni ihmisten elämästä niin paljon kuin nyt ja kuulumiset tulisivat viiveellä, vähäisempinä ja harvemmin. Ihan tavalliset uutiset ihmisiltä, jotka ovat itselle tärkeitä, ovat oikeasti kiinnostavia. Tulee hyvä mieli siitä, että joku on käynyt lasten kanssa pulkkamäessä tai koristellut pipareita ja lähettänyt niistä kuvan tai siitä kun joku kommentoi omaa statusta vaikka tsemppaamalla, olemalla yhtä mieltä tai muuten vaan.

Ei siis ihme, että tämä kaatuminen aiheutti mm. Twitterissä joukon asiasta informoivia statuksia sekä pahoittelut ja selvityksen Facebookin ylläpitäjiltä.

Ja nyt alkoivat kiinnostaa myös nuo vielä salaiset Facebookin uudet toiminnot, ainakin profiilisivujen uudistuminen oli minusta onnistunut. Pieni käytettävyyteen liittyvä yksityiskohta erityisesti, eli se, kun kommentoi toisen tilaa, niin kommentin alku näkyy nyt myös kommentoijan profiilissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: