Näin keräät kommentteja Facessä


Facebook julkaisi tutkimuksen ja ”ohjeiston” suositumpien statuspäivitysten kirjoittamisesta. Seuraavassa muutamia ajatuksia näistä ohjeista ja siitä, mitä niiden takana mahdollisesti on.

Kirjoita tavallista pidempiä statuspäivityksiä

Pitkä status herättää mielenkiinnon, koska silloin sanottavaa on ollut enemmänkin jostain asiasta ja yleensä silloin myös kirjoittajan mielipide tulee paremmin esiin. Pitkää ja yksityiskohtaisempaa statusta on helpompi kommentoida, varsinkin jos asia koskettaa jollain tavalla myös omaa elämää. Yleensäkin kannattanee miettiä mitä kirjoittaa ja keskittyä enemmän laatuun kuin määrään.

Kommentoi musiikkia ja urheilua

Varsinkin urheilustatukset näyttävät keräävän kommentteja. Itse en oikeastaan kommentoi kumpaakaan aihetta, enkä varsinkaan urheilua. Tämä johtuu kyllä vain siitä, etten ole erityisen kiinnostunut urheilusta, joten minulla ei ole siitä paljonkaan sanottavaa. Musiikkia kuuntelen paljonkin, muttei se ole jostain syytä päässyt statuksiin saakka, voisipa tuota kokeilla joskus. Kuuntelen kyllä esimerkiksi muiden linkittämiä Spotify- tai Youtube -pätkiä.

Älä tunteile liikaa tai puhu perheestäsi

Tunteiden vuodattamiseen on muitakin paikkoja ja läheisempiä henkilöitä kuin Facebook ja sen kaverilista. Tunteista tai perheestä ei muuallakaan puhuta kuin luotetuille henkilöille, joten liian henkilökohtaisuuksiin menevät statukset saattavat aiheuttaa mielipahaa henkilöille joita ne koskettavat ja myös lukijoille, jotka eivät halua tietää ihan niin paljoa. Tällaisia statuksia ei ulkopuolinen halua kommentoida, vaikka tunteekin myötätuntoa kirjoittajan kokemuksia kohtaan. Osasyynä on myös se, ettei välttämättä uskalla kommentoida, kun ei tiedä mitä voi toisen seinälle kirjoittaa ja kun ei halua että kirjoittajan kaverilistalla olevat henkilöt näkevät oman henkilökohtaisen mielipiteen.

Älä viittaa aikaan tai käytä paljon sanaa ”sinä”

Aikaan viittaaminen tekee statuksen hetkellisemmäksi, vaikka päivitysajan voi muutenkin nähdä. Statukseen ei ehkä tule kommentteja enää sen jälkeen kun tuo hetki on ohi.

Sinä -sanan käyttö taas voi kohdistaa statuksen vain tiettyyn henkilöön, jolloin mennään taas liian henkilökohtaiselle tasolle ja ulkopuolinen ei halua tai voi kommentoida.

Älä kirjoita päivityksiisi uskonnosta tai nukkumisesta

Uskonnolliset päivitykset ovat usein sellaisia, että niihin ei oikein ole sanottavaa, ellei itse ole uskonnollinen. Joskus niistä saattaa tulla myös olo, että koetetaan jotenkin saarnata. Näihin tulee oman kokemukseni mukaan usein vain tykkäämisiä ja niitäkin henkilöiltä jotka ovat uskonnollisempia.

Nukkuminen on yhtä tylsää kuin tiskaaminen ja pyykin peseminen. Kaikki menevät nukkumaan joskus ja ovat väsyneitä joskus. Nämä ovat asioita, jotka on kiva tietää, muttei niihin ole mitään sanottavaa, ellei asiaan liity jotain muutakin.

Negatiiviset päivitykset keräävät selvityksen mukaan enemmän kommentteja kuin positiiviset

Ihmiset nyt vaan tykkäävät valittaa. Negatiivinen päivitys herättää enemmän keskustelua ja mielipiteiden vaihtamista kun taas positiivinen lähinnä samaa mieltä olemista.

Yhteenveto

Yhteenvetona voisi todeta, että suosituimmat statukset koskevat yleisiä asioita, joista kaikilla on mielipiteitä. Ääripäitä ovat liian tavalliset statukset esim. nukkumaan menemisestä ja liian henkilökohtaiset ja tunteelliset statukset. Näiden välillä olevilla aiheilla voikin sitten statustella, kommentoida ja valitella monenlaisia aiheita sekä herättää keskustelua.

Mainokset

2 responses to “Näin keräät kommentteja Facessä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: