Miten kiinnostavia sosiaalisen median sisältöjä kirjoitetaan?


Edellisen postauksen jälkeen jäin miettimään sitä, mitä käyttäjiä sitten oikeastaan kiinnostaa lukea? Löysinkin vastauksia ja lisää hyviä vinkkejä täältä.

Miksi juttujasi halutaan lukea?

Itse luen kaikkea mikä kiinnittää huomioni jollain tavalla, mikä on jotenkin hauskaa tai erilaista tai muuten viihdyttävää. Parhaat jutut jaan eteenpäin, koska uskon että ne voivat olla hauskoja ja kiinnostavia myös kavereideni mielestä.

Kärjistetysti voidaan ajatella, että jos yritys julkaisee vaikka otteita osavuosikatsauksista tai viikkopalaverin agendan (tuskin näin kukaan tekee, mutta tässä on jutun pointti), en ole kiinnostunut. Ne eivät kosketa.

Pysy ajassa

Päivitä vanhentuneet postaukset, joulun toivotukset tammikuussa (ja vielä pahemmin kesäkuussa) antavat tosiaan vaikutelman pysähtyneestä sisällöstä. Mitä nyt tapahtuu? Mistä tällä hetkellä keskustellaan?

Google Trends -työkalun avulla voi esimerkiksi seurata yleisimpiä hakusanoja. Tällä hetkellä hakusana ”weight watchers” on nousussa kategoriassa Kauneudenhoito, näinhän se menee, tammikuussa tehdään lupauksia ja aloitetaan laihduttaminen.

Puhuttele suoraan, älä ”kohti”, ole hauska ja rehellinen

Puhu suoraan lukijalle ja kysy mitä hän on mieltä, keskustele samaan tyyliin kuin muutenkin kenen tahansa kanssa. Käytä hauskoja, rehellisiä ja persoonallisia ilmauksia, jotka vahvistavat tuotteen brändiä, mutta ovat kuitenkin suoria viestejä lukijoille. Luo myös hyvä kuva auttamalla ja vastaamalla palautteisiin nopeasti, sekä tarjoamalla vinkkejä ja neuvoja ratkaisuiksi ongelmiin.

Linkissä oli hyvä esimerkki, kumpi puhutteleekaan enemmän: ”Tässä meidän ehdotuksemme, onko sinulla parempi?” vai ”Tässä resepti, printtaa se.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: