Mitä yrityksen Facebook -sivulle?


Yrityksen Facebook -sivun tarkoitus on löytää uusia tykkääjiä, parantaa näkyvyyttä ja olla yhteydessä asiakkaiden kanssa. Suositun Facebook -sivun avaimia ovat ulkoasu, kiinnostava sisältö ja vuorovaikutus. Sivun pelkkä olemassaolo ei riitä, mutta hyvä puolihan on se, että kuka tahansa yrityksessä osaa päivittää Facebook -sivua. Vinkkejä löytyi täältä ja täältä.

Sivun ulkoasu

Kannattaa kiinnittää huomiota siihen miltä sivu näyttää. Pelkkä logo profiilikuvana ei tee sivusta kovin hauskaa ja houkuttelevaa. Kuvaa voi vaihtaa vaikka viikoittain, siihen voi laittaa näkyville esim. tuotteita, työntekijöitä, faneja, hahmoja tai mitä vain mikä yrityksen imagoon sopii. Erilaisilla lisäosilla voi myös tehdä sivun sisälle ulkoasun mukaisia toiminnallisuuksia. Pizza hut oli esimerkiksi luonut toiminnon, jonka avulla pizzoja voi tilata suoraan Facebookista.

Sisältö

Ihannetilanteessa syntyy yhteisö, jossa käyttäjät alkavat itse tuottaa sisältöä yrityksen sivulle, eli jakavat sivulla mielipiteitä, kysyvät kysymyksiä, lisäävät valokuvia ja videoita. Zappos on osannut sisällöntuotannon tosi hyvin ja sivulla onkin paljon sisältöä molempien (tykkääjien ja yrityksen) toimesta. Zappoksen päivitykset kysyvät kysymyksiä, esittelevät hauskoja linkkejä ja herättävät keskustelua. Kannattaa katsoa myös mitä sivun ylälinkeistä löytyy, siellä on esimerkiksi arvosteluja, blogikirjoituksia ja videoita. Sivulla on jo yli 90 000 tykkääjää ja yksi syy on varmasti se, että sisältö koostuu muustakin kuin Zappoksen omien tuotteiden promoamisesta.

Sivun promoaminen

Yrityksen Facebook –sivua kannattaa mainostaa tietenkin omilla verkkosivuilla ja sen lisäksi samaan tapaan kuin yrityksen omiakin sivuja. Osoitteen voi lisätä esimerkiksi käyntikorttiin ja miksei vaikka sähköpostin allekirjoitukseen. Kannattaa myös muistaa, että harvemmin sivu kerää suosiota hetkessä, vaan se vaatii aikaa ja panostusta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: